Online İşlem Merkezi
Sınav Sonuçları
Giriş
Yardım
Basın Bülteni: Öz-DE-BİR Ülke Genelini Kapsayan Eğitim Etkinliklerini...
1.1.2010 ÖZ-DE-BİR ÜLKE GENELİNİ KAPSAYAN EĞİTİM ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR...

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), 2008-2009 Bölgesel Eğitim Etkinlikleri kapsamında belirlenen 15 ilde Rehber öğretmenlere, velilere, öğrencilere yönelik eğitim seminerleri ve konferanslar düzenliyor.

ÖZ-DE-BİR Yönetiminin yeni çalışma döneminde ülkemiz genelinde, çevre illeri de kapsayan 15 ilimizde gerçekleştirmeyi planladığı eğitim etkinlikleri Gaziantep ve İzmir’den sonra Samsun’da yapıldı.

Eğitim Etkinliklerinde geniş bir kitlenin, alanında isim yapmış Eğitim Bilimcilerimizle buluşturulması hedefleniyor. ÖZ-DE-BİR, bu çalışmayla öğrencilerimize ve velilerimize sınavlarla; rehber öğretmenlerimize rehberlik hizmetleriyle; üye dershane kurucu, yönetici ve mali müşavirlerimize de yönetim ve denetimle ilgili konularda bilgi paylaşımını amaçlıyor.

ÖZ-DE-BİR İl Temsilcilerinin organizasyonu, üye dershanelerin katılım ve desteğiyle düzenlenip sürdürülen etkinlikler ilgiyle izleniyor.

ÖZ-DE-BİR 2008-2009 Bölgesel Eğitim Etkinlikleri, 16-17 Mart 2008’de Gaziantep’te,  23-24 Mart 2008’de İzmir’de ve 13-14 Nisan 2008’de ise Samsun’da gerçekleşti. Sonraki etkinlik 19-20 Nisan 2008’de Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Etkinliklerde; ÖZ-DE-BİR üyesi dershanelerde ve resmi-özel okullarda görev yapan rehber öğretmenlerimiz Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız Kuzgun’la; veli ve öğrencilerimiz ise Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yılmaz’ la buluşuyor.

İlgiyle karşılanan ve iyi bir katılımla süren etkinliklerde Prof. Dr. Yıldız Kuzgun rehber öğretmenlere verdiği seminerlerde "Rehberlik Çalışmaları ve Grup rehberliği" konusunu sunuyor ve soruları yanıtlıyor.

Doç. Dr. Hasan Yılmaz ise "Hayatta ve Sınavlarda Başarı" konusuyla öğrencilere; "Sınavlara Hazırlanan Çocuklarımıza Verebileceğimiz Psikolojik Destek" konusuyla da velilerimize sesleniyor.

İl yönetimlerinin desteğini alan ve Milli Eğitim yetkililerinin de katıldığı toplantılarda ayrıca ÖZ-DE-BİR üyesi dershanelerin kurucuları, yöneticileri ve mali müşavirlerine ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu 2. Başkanı Nazmi Arıkan ve Mali Müşavir Celal Yeğek yönetim, denetim ve mali konularda eğitim veriyor.

Doç. Dr. Hasan Yılmaz’ın kitaplarını imzaladığı etkinliklerde ÖZ-DE-BİR yayınları da sergileniyor.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz…

16 Nisan 2008

Faruk KÖPRÜLÜ