Online İşlem Merkezi
Sınav Sonuçları
Giriş
Yardım
DERSHANE BİRLİKLERİNDEN (ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER, TÖDER)’DEN BASIN AÇIKLAMASI Başsağlığı ve Dayanışma Mesajı
16.5.2014 Basın Bildirisi 16.4.2014 >>>
Başsağlığı ve Dayanışma Mesajı
TÜM KÖMÜR İŞÇİLERİNİN, SOMA HALKININ, ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN!..
Soma’da yaşanan büyük maden faciası ülkemizi büyük acılara boğdu. Onlarca madenci ailesinin yuvasına ateş düştü. Türkiye, bu büyük acının yasını tutuyor.
Gözümüz yaşlı; bu tarifsiz büyük acıyı yüreğimizde yaşıyor, hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Çok zor koşullarda geçim mücadelesi verirken aramızdan ayrılan maden emekçilerinin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, sabır ve dayanma gücü; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyor, yeraltında mahsur kalanların biran önce kurtarılmalarını bekliyoruz.
Acılarını paylaştığımız görev şehidi madencilerimizin geride bıraktıkları ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, onlarla dayanışma içinde olmak için hepimize görevler düşüyor.
Özel Dershaneleri temsil eden Dernekler;  ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER olarak biz de şehit madencilerimizin sınavlara hazırlanan ortaokul son sınıf ile lise 12. sınıfta okuyan ve mezun olmuş çocuklarının, yaşadıkları yerlerdeki veya en yakınlarındaki dershanelerimizden yeni öğretim yılında ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız.
Bunun için Soma Maden Kazasında yaşamını yitiren ve Soma dışında yaşayan madencilerimizin ailelerinin ÖZ-DE-BİR Genel Merkezi ile iletişim kurması yeterli olacaktır.
Ayrıca Soma merkezde bulunan Açı, Hedef, Körfez, Merkez ve Sınav Dershanelerine devam eden şehit madenci çocuklarının bu yıla ait kalan borçları silinecek; şehit madenci çocukları dilerlerse gelecek öğretim yılında da bu dershanelerimize ücretsiz devam edebileceklerdir.
Saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.

16.05.2014